Satsang

Ik strijk mensen tegen de haren in:
Elke keer vertel ik wat anders, ga niet mee met het verhaal waar mensen in gevangen zitten, val hun in de rede en beantwoordt niet de vraag die ze gesteld hebben maar die ze, om te Ontwaken, hadden moeten stellen.

Mijn satsang zijn namelijk niet bedoeld voor mensen die vast zitten in ideeën, spirituele ervaringen of concepten.
Daarom kan ik ze ook rustig online zetten, omdat iedereen voor wie het niet bedoeld is vanzelf afhaakt.

Op deze manier heb ik een klein groepje mensen bij elkaar gekregen die er werkelijk voor willen gaan en die er (bijna) klaar voor zijn de allerlaatste stap te maken. Een groepje waarachtige zoekers met een intens verlangen naar Ontwaken, waardoor elke samen-komst een God’s Geschenk, een Ultieme ‘Celebration’ is, zowel voor hen als voor mij.

Een klein groepje is heel erg belangrijk, Satsang werkt eigenlijk alleen maar 1 op 1.
Ik geef namelijk geen informatie of ervaringen, maar haak in op de blinde plek waar de persoon die ik ontmoet op dat moment overheen kijkt. Wanneer iemand dan niet de strijd met mij aangaat, om zijn eigen inzichten en/of ervaringen te verdedigen of uit te leggen, maar bereid is te onderzoeken, leert iemand, door zijn blinde plek te herkennen ‘zelf te Zien’.
Als dit (in Satsang) regelmatig herhaald wordt, leert iemand zonder mijn hulp ‘zelf te Zien’.

Wanneer iemand ‘zelf kan Zien’ kijkt hij nooit meer door de ogen van wat anderen (zelfs niet onze Waarachtige Leraren) gezegd hebben of wat zijn eigen mind hem vertelt.
Het ‘zelf Zien’ is de enige Autoriteit geworden.

Dan wordt elk Inzicht en elke Ervaring, hoe Spiritueel, hoe diep, hoe Waarachtig dan ook volstrekt, totaal en absoluut Waarde-Loos. Dan kán je nergens meer in blijven hangen, dan kán mind nergens meer landen, dan wordt elke Hoofd- en /of Hart Realisatie spontaan volstrekt waardeloos. Dan ben je vrij van elk Inzicht, elke Ervaring, elke z/Zelf-definitie.

Let wel: dit is nog geen Ontwaken!
Dit is wat je jezelf kunt aanleren, wat je kunt doen.

Pas wanneer iemand ononderbroken ‘zelf kan Zien’, wordt Ontwaken mogelijk.
Dan wordt, als het Verlangen oprecht is, Ontwaken een fluitje van een cent.

Top
Adsang